divendres, 22 de febrer del 2013

Assemblea a Castelló per als afectats de les obligacions del Banc de València

Els inversors hauran d'esperar a 2014 amb una quita del 85% 

Els petits inversors del Banc de València atrapats en obligacions subordinades hauran d'armar-se de paciència per a recuperar una petita part dels seus diners després de la quitació del 85% aplicada pel Fondo de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), tal com ho va acordar la passada setmana la seua comissió rectora.

Per això, un grup d’afectats estan convocats a una reunió informativa que tindrà lloc aquest divendres 22 de febrer a les 22 hores al carrer Diputació, núm 5 de Castelló.

Fins al 15 de desembre de 2014 no podran recuperar la mínima part de les seues inversions, atès que es tracta de l'única emissió de les tres que va a canviar el FROB que en el seu moment el Banc de València va enfocar cap al públic en general, és a dir, els inversors minoristes. Les altres dues corresponen a inversors majoristes o qualificats i seran canviades directament per accions de la centenària entitat. Igual que succeirà amb les preferents.

Els detallistes d'aquests híbrids -els de l'emissió en qüestió de subordinades- passaran primer per un bescanvi del que en l'entitat han qualificat com “un producte intermedi” i que no és una altra cosa que bons subordinats necessàriament convertibles en accions.

Fonts pròximes al FROB, que han confirmat tota aquesta informació, recorden que “el fet d'estar en possessió de bons convertibles suposa el cobrament d'un cupó periòdic, mentre que les accions no poden donar dividend”.

Aquest cupó rentarà un 2,5% anual, mentre que “la cotització d'aquests bons va lligada a la cotització de les accions, la qual cosa farà que reflectisquen qualsevol canvi en la cotització de les mateixes”, afigen les mateixes fonts.

Arribat el 15 de desembre de 2014, la conversió es realitzarà a valor nominal de l'acció que és d'un cèntim d'euro, “amb el que no hi ha risc de mercat per als tenedors“. Com tampoc ho hi haurà durant tots aquests mesos per als tenedors de bons perquè “no es veuran afectats per les possibles oscil·lacions de la cotització del Banc de València en borsa”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada